Een kleur-, stijl- of imagoadvies is er voor iedereen ….

Dat is mijn wens: ’Iedereen weet welke kleur en kleding je innerlijk versterkt en wat je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten”.

Deze wens heeft alles heeft te maken met de keuzes die ik de afgelopen 10 jaar zelf gemaakt heb. Ik heb een periode in mijn eigen leven gekend waarin ik weinig zelfvertrouwen had. Hierbij zorgde ik voor iedereen behalve voor mezelf. Deze confrontatie en de daarbij horende gevoelens verplichtten mij om nieuwe keuzes te maken. Allereerst: ‘Wie ben ik, wie mag ik zijn’? Mijn baan in de zorg moest ik hiervoor opgeven. De zoektocht naar onontdekte kwaliteiten begon. Ik ontdekte latent aanwezige kwaliteiten en liet ze groeien tijdens de opleiding tot kleur-, stijl- en imagostylist. Het volgen van deze opleiding was een stap waarin niet alleen mijn onontdekte kwaliteiten zichtbaar werden, maar waarin ikzelf groeide als persoon. Met name de master ‘kleding als taal’ heeft mij bewuster doen kijken naar de eigenschappen van kleur en kleding. Ik besefte dat het dragen van bepaalde kledingstukken mij als persoon meer zelfvertrouwen gaf. Het klinkt gek, maar het is echt zo. Ik besteedde aandacht aan mijn kleding, wist welke kleur ik dragen moest en hoe ik mijn kwaliteiten om kon zetten in een kledingstuk. Iets wat ik nu dagelijks doe, juist ook wanneer ik een ‘dipdag’ heb.

Tijdens deze periode heb ik veel geleerd, allereerst inhoudelijk door de vakkennis die ik opdeed tijdens mijn studies. Wat zegt welke kleur, hoe kun je spelen met contrast in je kleding en wat heeft dat te betekenen. Daarnaast heb ik op sociaal gebied veel geleerd door de contacten met al die verschillende klanten die ik mocht adviseren. Ieder met hun eigen verhaal en hulpvraag. Door al deze contacten ben ik gegroeid in wie ik ben en wie ik mag zijn. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor.

Een nieuwe periode brak aan met oprichten van mijn eigen bedrijf ‘Ùnico’. Ik mocht veel mensen helpen in hun zoektocht naar zichzelf.

Door de positieve ervaring bij mezelf wil ik meer betekenen voor al die mensen om mij heen. Mensen die stoeien met de vraag of en hoe ze van waarde kunnen zijn. Deze vragen heb ik mezelf gesteld en stel ik af en toe nog. Bij al deze vragen wil ik nu ondersteunen, een luisterend oor bieden, er zijn!

Het is mijn passie om mensen te helpen zich zelfverzekerder te voelen. Dat wil ik doen door met hen te kijken naar wie ze zijn, wat ze uit willen stralen, maar vooral door te kijken naar wat ze van zichzelf willen laten zien. Door de kledingoutfit af te stemmen op hun persoonlijke kwaliteiten voelen ze zich zelfverzekerder en dat heeft z’n weerslag op hun dagelijks functioneren. Hoe mooi is het wanneer je een prachtige kwaliteit van jezelf zichtbaar kunt maken in kleding. Dat gun ik iedereen.

Aan een ‘imago consult’ hangt best een prijskaartje en dat mag ook, omdat het je veel waarde geeft. Helaas is voor heel veel mensen zo’n ‘kostbaar’ consult niet weggelegd. Dat betekent dat ik hen niet kan helpen en dat wringt bij mij. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om een imago consult te ontvangen. Ik wil iedereen een kans geven en hen begeleiden in hun zoektocht naar kleding die het zelfvertrouwen vergroot.

Ik vind het daarom dan ook terecht dat mensen die weinig of niets verdienen minder gaan betalen voor een consult ten opzichte van hen die het wel kunnen betalen.
Dat heeft mij doen besluiten dat ik met ‘tarieven naar draagkracht’ ga werken. Daarvoor heb ik een verdienmodel opgezet waarbij ik bij een ‘gemiddeld’ inkomen een vast tarief heb geplaatst. Verdien je minder dan ‘gemiddeld’, dan geef ik een korting op alle consulten van 15 tot 30%. Voor diegene die meer dan gemiddeld verdienen komt er 10 % bij. De prijzen staan uitgewerkt op mijn website onder het kopje ‘tarieven’.
Je hoeft van mij geen salarisstrookje te overhandigen als bewijs, ik vertrouw erop dat je het te betalen bedrag naar eer en geweten invult.

Daarnaast heb ik besloten om van elk consult 10% te schenken aan een goed doel. Dat zal per jaar wisselen omdat ik vind dat er veel goede doelen zijn. Mijn doel voor dit jaar zal de Voedselbank zijn.

Op deze manier doe ik recht aan hen die zo graag een consult willen ontvangen, maar dit niet kunnen betalen omdat ze het geld gewoonweg niet hebben. Daarnaast bied ik hierdoor de mogelijkheid om mijn kennis en toepassing daarvan uit te delen aan mensen om mij heen, hen meer zelfvertrouwen te geven en dus te helpen zich zelfverzekerder te voelen.

Graag sta ik je te woord om hierover door te praten, niet inhoudelijk, maar om jou te helpen je zelfverzekerder te voelen en uit te stralen. Dat gun ik je.Deel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?