Stijlanalyse

Stijlanalyse

Om tot een goede stijlanalyse te komen is het belangrijk dat het uiterlijk (dat wat we zien) met het innerlijk (je kwaliteiten) verbonden wordt. We kijken niet alleen naar de vormen van je lichaam maar vooral ook naar wie jij bent en wat je uit wilt stralen.  Hoe wil je overkomen op de ander tijdens een bepaalde gelegenheid, wat heb je te zeggen en hoe kun je zelfvertrouwen krijgen. Stel jezelf de vraag: ‘Hoe kan mijn kleding mij ondersteunen in wie ik ben!” Met andere woorden: met kleding spreek je een taal.

In eerste instantie hebben we te maken met jouw lichaam zoals je dat op dit moment hebt. Er zijn vast delen van je lichaam waar je trots op bent. Maar misschien zijn er ook delen waar je niet zo blij mee bent. De kunst van het stijlen is dat we de lichaamsdelen waar je niet zo blij mee bent camoufleren. Wat jij juist mooi vindt aan je lichaam accentueren we.

Bij een stijlanalyse gaan we allereerst in gesprek. Tijdens dit gesprek wil ik je leren kennen. Wie ben jij en wat wil je met deze analyse bereiken. Mede door het invullen van een kwaliteitswoordenlijst krijgen we inzicht in wat voor kwaliteiten jij bezit. Door een voorbereidende thuiswerk opdracht krijgen we inzicht in je kledingvoorkeuren. Wat is voor jou belangrijk als we het over kleding hebben. Vervolgens gaan we je uiterlijke kenmerken met je innerlijke kwaliteiten verbinden. Je ontvangt tips om dit alles vorm te geven. Deze tips schrijven we op in een persoonlijk stijlboekje wat je na afloop mee krijgt naar huis.

Contact

Blogs van Único ontvangen?