Leiderschap

Leiderschap.

In de komende blogs wil ik verschillende kwaliteitswoorden onder de loep nemen. Hoe vertaal je die mooie eigenschappen van jezelf naar kledingoutfits.

Deze maand het woord ‘Leider’.

Dit woord is niet voor iedereen een positief te vertalen woord. Aflopen week werd me dat weer duidelijk tijdens een workshop waarin we o.a. op zoek gingen naar kwaliteiten die jou kenmerken. Een van de deelnemers worstelde met het woord ‘leider’. Ze vond zichzelf zeker een leider maar ze interpreteerde dit als een negatieve eigenschap van haar. Ze voelde meer dominantie dan leiderschap. Ze was dus duidelijk niet blij met deze kwaliteit. Tijdens de workshop kwam dit woord ‘leider’ regelmatig en in positieve zin naar voren. Ze liet zien dat ze een leider is, in gesprekken, in haar doen en laten en met name door de positieve deelname aan de workshop. Ze deed enthousiast mee, stond open voor feedback maar voer haar eigen koers. Een leider op en top!

Het voelde voor deze deelnemer niet goed om dit woord in haar kwaliteitenlijst op te nemen. Ze is er dus nog niet aan toe. En dat mag. Een kwaliteit moet goed voelen en je mag er blij mee zijn. Een kwaliteit mag ontwikkelen en dat heb ik haar verteld. Waar op dit moment de leider nog niet voelbaar is voor haar, kan deze leider in de toekomst groeien tot een mooie en waardevolle kwaliteit. Op haar moment!

Wat vind ik het mooi om met jonge mensen te werken, hen te laten beseffen dat het benoemen van kwaliteiten een belangrijk en mooi ding is en dat ze, door het vertalen van hun kwaliteiten in kledingoutfits, zo veel positiviteit kunnen voelen en ervaren.

De kwaliteit ‘leiderschap’ is heel mooi te vertalen in kledingoutfits. En het mooie is dat dat bij iedereen op een andere manier ingevuld gaat worden. Voor de één zal het leiderschap vertaald worden door te kiezen voor een hele goede kwaliteit stof, voor de ander door het inzetten van een donkere kleur. Weer een ander door het kiezen van een hoog contrast (verschil tussen licht en donker) of een mooi getailleerde kwaliteitsjurk of pak.

Tijdens een imageconsult gaan we ontdekken welke kwaliteit jou leiderschap ondersteund en wat voor jou het beste werkt. Voor iedereen dus weer anders. Dat maakt het zo ‘uniek’, dat maakt ieder mens zo uniek!
Ben je benieuwd hoe dit voor jou werkt? Ik help je graag.
Een inspirerende groet,

Janita Schutte

 Deel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?