Inspiratie

Inspiratie

In de maand mei heb ik 6 workshops mogen geven aan medewerkers van de Rabobank. Ik mocht ze inspireren na te denken over wie ze zijn, wat ze uitstralen en hoe ze zichtzelf nog meer zichtbaar kunnen maken, ieder in hun eigen functie. Het was leerzaam, niet alleen voor hen maar ook voor mij. Elke workshop was weer anders, ondanks hetzelfde programma. Dat inspireerde mij. Te weten dat ieder persoon anders is, elke deelnemer met een ander verwachtingspatroon aanwezig was en eruit haalde wat voor hem of haar van toepassing was.
Dat maakt mijn vak boeiend. Kijken naar de persoon die voor me zit, de lichaamstaal die gesproken wordt en daarop inspelen.

Wat hebben we gedaan?
1. We hebben gekeken naar de impact van de eerste indruk. Hoe ziet iemand eruit en wat voor ‘oordeel’ hangen we daaraan? Is dit een oordeel of een vooroordeel? Vaak het laatste. Als we met de persoon in gesprek gaan en beter leren kennen dan merken we vaak dat er op basis van de eerste indruk sprake was van een vooroordeel.
2. We hebben elkaar stickers opgeplakt om te kijken wat we zelf laten zien in onze kleding. Kleden we ons ingetogen of juist uitbundig. Zonder daar een waarde oordeel over te geven. Zegt dat wat over wie we zijn? Leuk om daarvan bewust te zijn.
3. Een aantal van de deelnemers hebben een kleurenscan gekregen. Welke kleuren passen het mooist bij je huid.
4. We hebben gekeken van welke kleur je blij wordt. Wat heeft die kleur te vertellen? Klopt dat bij wie je bent?
5. Door het invullen van een basisformulier over het innerlijk hebben we ontdekt dat je innerlijk (dus de persoon die jij bent) niet altijd matcht met de kledingstijl die jij draagt. Soms met verrassende uitkomsten.
6. We hebben de 4 verschillende stijlcategorieën bekeken, hoe je kunt spelen met kleding. Wat trek je aan wanneer je naar een formele of juist sociale gelegenheid gaat. En hoe kun je een kwaliteit van jezelf toevoegen.

Deze week gaf ik een image consult aan een jonge vrouw die voor een nieuwe stap in haar leven staat. Ze is afgestudeerd en heeft een mooie baan gevonden in het hoger onderwijs. Ze gaat dus werken met jongeren. Haar vraag was hoe zij als jonge vrouw zich krachtiger neer kon zetten in een omgeving van jonge studenten. We hebben gekeken naar haar kwaliteiten en geconstateerd dat ze naast de kwaliteit ‘kracht’ die ze in zich heeft en ook graag in wil zetten, zichzelf kan laten zien in haar prachtige kwaliteit ‘sprankelend’. Sprankeling kan bestaan naast kracht. Hoe? In haar geval door voor een krachtige kleur te kiezen die formaliteit en kracht uitstraalt en daarnaast haar sprankeling te vertalen in accessoires die passen bij haar: opvallende oorbellen, een kekke schoen of een bungelende ketting.

Wil jij ook weten wat bij jou past? Hoe je jezelf zakelijk neer kunt zetten met de kwaliteiten die je in huis hebt? Gun het jezelf en je bedrijf. Je wordt meer zichtbaar, niet alleen als persoon maar ook als bedrijf. Ik ondersteun je hier graag in.

Een inspirerende groet,
Janita

 

 Deel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?