Uitstraling

Uitstraling is van groot belang wanneer je voor een (grote) groep mensen je verhaal wilt vertellen.

Bij uitstraling hoort allereest het kijken naar de impact van een eerste indruk.
Onderzoek heeft uitgewezen dat:
• Je voor 55% communiceert met je uiterlijk
• 38% je beoordeeld op je manier van spreken en
• 7% van de mensen je beoordelen om de inhoud

Bizar, je hebt nog niets gezegd of gedaan. Je bent er alleen nog maar. De eerste indruk is dus heel bepalend voor het verloop van je speech. Deze bewustwording heeft mij doen besluiten om me te verdiepen in de taal van kleding. Als de non verbale communicatie zo veelzeggend is, dan wil ik mij zo kleden dat mijn innerlijke kwaliteiten zichtbaar zijn. Door innerlijk en uiterlijk op elkaar af te stemmen, zorg ik ervoor dat mijn eerste indruk klopt!

Uitstraling is meer dan alleen kleding, maar omdat ‘kleding’ mijn expertise is wil ik daar graag met jullie naar kijken.

Waar word je uitstraling door bepaald? Door te kijken naar:
1. Wie jij bent => innerlijk
2. Hoe je eruit ziet => uiterlijk
3. Wat je gaat doen => doel
4. Waar je bent => gelegenheid
5. Wie je publiek is => gesprekspartner

Al deze factoren nemen we mee in het bepalen van jouw kledingoutfit.

1. Je innerlijk => Wanneer je ten minste 1 belangrijke kwaliteit van jou laat zien in de kleding die je draagt, ben je zichtbaar als persoon.
2. Je uiterlijk => Hier kijken we o.a. naar gezichtslijnen, contrast en huid. Je kunt in je kledingoutfit spelen met deze uiterlijke kenmerken door bijvoorbeeld het contrast terug te laten komen. Heb je een hoog contrast in je gezicht, dan zorg je ervoor dat dit ook terug te vinden is in je outfit.
3. Doel => je wilt natuurlijk wat bereiken tijdens je speech. Hier laat je in je kleding ook weer een belangrijke kwaliteit van jezelf zien. Welke kwaliteit heb je nodig om je doel te bereiken? Is dat power, doelbewustheid, professionaliteit, ….? Alle kwaliteiten kun je ‘aantrekken’!
4. Gelegenheid => waar ga je naar toe, in wat voor omgeving bevind je je? Ga je naar een feest, dan kleed je je anders dan wanneer je naar een vergadering gaat.
5. Gesprekspartner => Welke mensen ga je vandaag zien en spreken. Bevind je je in een zakelijke omgeving of een sociale setting? Bepalend voor je outfit.

Wanneer je bij mij een imageconsult aanvraagt gaan we in op al deze aspecten. Je krijgt tools in handen om te spelen met je kleding in verschillende settingen.

Laatst heb ik met een politica gewerkt. Zij vroeg specifiek om een outfit waarin zij krachtig, zelfverzekerd en toch sociaal overkomt. We hebben gekeken naar haar kleuren. Van welke kleur wordt zij blij? We zijn vervolgens gaan kijken naar haar kwaliteiten en hebben die gekoppeld aan de kleuren die bij haar passen. Stapsgewijs hebben we bovenstaande 5 punten besproken en zijn daarna gaan shoppen. Ze heeft de outfit gedragen tijdens een verkiezingsdebat in de plaats waar zij woont. Wat heeft dit consult veel met haar gedaan. Ze voelde zich zelfverzekerd, sterk, mooi en vooral zichzelf. Prachtig!

Dat is nu juist wat ik wil bereiken in mijn vak: mensen helpen op zoek naar kledingoutfits die volledig bij hen passen en inzetbaar zijn voor verschillende gelegenheden. Wanneer dat gelukt is, groei ik in de bevestiging dat je met de kleding die je draagt zelfvertrouwen krijgt en daarmee steviger in je schoenen staat.

Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met mij op of kijk eens op www.jouwstijlenkleur.nlDeel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?