De taal van kleding

Wist je, dat je door het dragen van een print je kunt spelen met je zichtbaarheid? Wanneer je kijkt naar de verschillende soorten prints, dan weet je dat niet elke print bij je past. Waarom kiest de één voor een tijgerprint en de ander voor een gebloemde print. Degene die een tijgerprint draagt is vaak wat zichtbaarder, op de voorgrond. De dames die deze prints dragen vinden het niet erg om gezien te worden. Een van hun karaktertrekken is vaak ‘expressief, creatief en uitbundig’. Wanneer je deze dames een bloemenprint laat dragen worden ze niet blij. Deze prints passen niet bij hun innerlijke schoonheid.
Andersom is ook het geval. Dames die bloemenprints dragen zijn ‘zacht, sociaal en speels’. Zij worden vaak wat wiebelig bij het zien van tijgerprints.

Wat is er mooier dan kwaliteiten te vertalen naar kledingstukken. Je bent zichtbaar als persoon en je voelt je veel zelfverzekerder. De kleding die je draagt ondersteund namelijk jou als persoon.
Wanneer je je kwaliteiten vertaald naar kleding word je zichtbaar. Dat is heel belangrijk als je dingen moet doen die je spannend vindt, waar je tegenop ziet, die je stress bezorgen. Als je kleding draagt die je eigenschappen ondersteund, zul je ervaren dat je minder gespannen bent, dat je veel zelfverzekerder overkomt. De ander ziet je en neemt je serieus.

Ik heb het zelf ook meegemaakt. Nadat ik de opleiding voor image consultant had afgerond voelde ik me onzeker. Niet om de inhoud van mijn vak, maar om de concurrentie waar ik mee te maken zou krijgen. Door de master ‘kleding als taal’ te volgen, leerde ik dat ik kwaliteiten aan kon trekken. Wanneer ik dus kracht nodig heb om me professioneel neer te zetten, draag ik andere outfits dan wanneer ik een sociaal gesprek heb met iemand. Het klinkt gek, maar het werkt echt. Ik heb het zelf ervaren en ervaar het nog steeds dagelijks.

In het bedrijfsleven is dit een heel mooi instrument om te gebruiken. Wat trek je aan, bij welke gelegenheid? Met wie spreek je en wat wil je bereiken? Belangrijke vragen! De antwoorden heb ik voor je. Vraag vrijblijvend een inspiratiegesprek aan. Het brengt je veel wanneer je investeert in jezelf! Je bent het waard!
www.jouwstijlenkleur.nlDeel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?