Complimenten geven en ontvangen

Goed je gezien te hebben!

Deze opmerking kreeg ik gisteren te horen tijdens een bezoek. Dat deed wat met me, omdat ik bij deze vrouw al een tijdje niet geweest was. Ik werd me bewust hoe belangrijk het is dat je de ander ziet en opmerkt. Dat je je eigen dagelijkse beslommeringen af en toe eens stil kunt zetten om er te zijn voor de ander. Door iets voor een ander te doen kun je iets groots teweeg brengen. Dit zeg ik niet vanuit trots, maar vanuit het besef dat we allemaal onze verantwoording hebben om er te zijn voor elkaar!

Gisteren was het ook de landelijke complimentendag. Een dag die ons eraan herinnert dat een compliment veel met je doet en het heerlijk is om die te ontvangen.

Hoe vaak geven we elkaar nog een compliment. Is het niet een gewoonte geworden dat we ons werk doen, binnen of buitenshuis? Dat feedback geven ons makkelijker afgaat dan een compliment? Hoe vaak vinden we niet iets, zelfs zonder ons dat bewust te zijn? Onze gedachten zijn constant bezig om dingen te vinden. Eigenlijk zijn we constant bezig oordelen uit te spreken over iets, iemand…. onszelf! Dat kan pijn doen omdat je jezelf tekort doet, omdat je de ander tekort doet, omdat je oordeelt over iets. Ik maak me er ook schuldig aan en wil daar mee bij stil staan. Het geven van een compliment: het is zo waardevol, niet alleen om te geven, maar ook om te ontvangen.

Nadenkend hierover kwam ik op mijn vak uit. Gezien worden, complimenten krijgen, een luisterend oor ontvangen, met een blij gezicht naar huis gaan. Dit is wat er gebeurt als je een image consult krijgt. Je krijgt inzichten in kleuren die je huid doen stralen. Zicht op je eerste indruk en zicht op wat je vertelt met de kleding die je draagt. Niet spannend, maar waardevol!

Door workshops, teambuildingsdagen, individuele trajecten is het mogelijk inzicht te krijgen in wie jij bent. Niet alleen als persoon maar ook als collega, vriendin, partner, moeder, zus……..  Een dag om jezelf eens in het zonnetje te zetten, een compliment te geven om het werk wat je doet, vaak achter de schermen. Zo belangrijk en zo waardevol.

Ik zou het erg leuk vinden om je eens in het zonnetje te zetten. Door het ontvangen van een kleurenanalyse en/of het meer bewust nadenken over de kleding die je draagt, kan ik er aan meewerken dat je meer complimenten gaat ontvangen. Door kleding te dragen die bij je past, zowel uiterlijk als innerlijk, ontvang je zelfvertrouwen en ga je merken dat anderen je zien. Complimenten gaan dan zeker komen!

Wil je meer info? Ik geef die graag.

Ik wens je een fijn weekend toe!

Janita

Único kleur – stijl – image

www.jouwstijlenkleur.nl

0638892415

 Deel deze blog met anderen

Blogs van Único ontvangen?